Nyhetsbrev från Skellefteå Golfklubb 25 juli 2017

Hej Medlem,

För att citera en känd radioröst: ”Äntligen!” har vi fått lite väder som liknar sommar. Med värmen som kommer med sommarvädret så skapar det också förutsättningar och förhoppningar att banan kan ta sig ännu mer och att den snart liknar det vi är bortskämda med sen tidigare år.

Den här veckan samt nästa vecka så kommer Anders med sina banarbetare att fokusera på att få till dom greenerna som tagit mest stryk i vinter och inte riktigt tagit sig ännu. Man kommer att ”spackla” dessa greener vilket innebär att man ska vertikalskära samt handdressa dom områden på greenerna som är mest utsatta. Detta kommer att ge ett planare underlag även om fläckarna är kvar.

Gul 1

Jag vet att det är många som varit lite frågande kring ombyggnationen och varför det har hänt så lite dom senaste veckorna. Förklaringen är dels att vi har prioriterat arbetet med att få igång banan samt att den sena våren gjort att tjälen legat kvar länge vilket har lett till att underlaget inte varit bärkraftigt nog att köra maskiner på.

Nu kommer det dock att hända saker och så fort vi får schaktat underlaget så kommer dränering- och bevattningsrör att läggas ner. Sedan ska det på med sand för att vi ska kunna så in banan. Så vitt det går att bedöma i skrivande stund så är förhoppningen att ska kunna så innan mitten av augusti.

Jag vill tacka dig för visat tålamod med allt vad detta inneburit i förhållande till en inte så snygg miljö samt det provisorium som hålet spelats på under sommaren.

Säkerhet

Det har under dom senast veckorna rapporterats om ett antal incidenter där banpersonalen varit nära att bli träffade av bollar och i ett fall blivit träffad. Tack och lov så blev skadan lindrig. Jag vill dock ta tillfället i akt att påminna att det är absolut förbjudet att slå om man inte till 100% är säker att man blivit sedd och framvinkad. Det kan leda till oerhörda lidanden om det skulle ta illa samt för dig som spelare kan en incident leda till långa avstängningar om man betett sig oaktsamt.

Jag vet samtidigt att det är ett samspel mellan dig som spelare och personal och även om man, kanske med en viss rätt, blir irriterad så är det alltid du som är ansvarig då du slår. Vi utbildar och upplyser vår säsongspersonal kontinuerligt och jag förstår att vi kan bli bättre och jobbar på det.

Tävling

Nu när vi går in i andra delen av säsongen så vill jag uppmuntra dig att anmäla dig till dom tävlingar som återstår. Närmast så kommer Aktieslaget nu till helgen och sedan har vi KM helgen därpå.
KM i år kommer att se lite annorlunda ut då vi av förklarliga skäl inte spelar gul slinga. Klasserna avgörs på lördag över 18-hål och Klubbmästaren utses på söndagen över 18-hål för dom som kvalificerat sig under lördagens spel.

Sedan kommer några roliga partävlingar i form av Länsförsäkringar den 8/8, Norrangolfen den 19/8, och sist men inte minst Stadshotellet/Garderoben den 27/8.

Till sist...

Kom ihåg att det är Din förening, Din bana och vårda den som du vill att andra ska vårda den.

Ha en trevlig augusti!

Torbjörn Johansson med Personal